W 1910 roku Albert Kobzik zapoczątkował tradycję naszej firmy, która trwa po dziś dzień. Zaczynał jako właściciel piekarni i sklepu wielobranżowego, który prowadził z wielkim zaangażowaniem i troską o klientów. Jego następcą w 1953 został Józef zmieniając asortyment w niepowtarzalne lody rzemieślnicze przyciągające w ciepłe dni swoim smakiem i świeżością.

 

      Rok 1974 należał do jego syna Herberta, Mistrza Cukierniczego. To właśnie on dodał do oferty ciasta i torty znane nie tylko w bliskiej, ale i dalekiej okolicy. Kontynuując tradycje lodową przekazał ją swojemu starszemu synowi Waldemarowi, który z radością "kręci" dla klientów rzemieślnicze lody pełne pasji i chłodu ;)

 

      Dziś Cukiernia Kobzik działa w dwóch oddziałach prowadzona przez syna Herberta - Waldemara , który stara się dla Was tak jak przodkowie, dzieląc się tym co wg. niego  najlepsze i najsmaczniejsze. :)

 

     Załoga Cukierni Kobzik, to niezwykle sympatyczni ludzie., mistrzowie w swej pracy i zaangażowaniu w rozwój i powiększanie oferty naszych wypieków. Dbają oni o każdy najdrobniejszy szczegół począwszy od doboru składników po wypiek ciast, ciasteczek i tortów. Nasze ekspedientki z radością doradzą w wyborze wypieków dopasowując je do Państwa ulubionych smaków